Followers

Tuesday, April 10, 2012

it's week 34!

entri kali ini ditulis setelah 3 hari mak ayah berada di mekah. dibawa juga kirin dan imah yang diminta berdoa di jabal rahmah buat permudah jodoh oleh allah. hehe..umur sorg 26 sorg 27 dah memang patut dah boleh kawin. aku dulu kawin umur 23 lagi, huhu!!

di saat ini aku sedang menerima permohonan untuk pekerja baru di jasmin. pekerja yang baru aku amik februari lalu skang dah kena amik pekerja baru lagi. februari dulu memang terdesak jadi ku amik saja mana2 yg nak kerja. sorg tu lepasan spm jadi bila result kuar baru2 nih dia dapat tawaran sambung belajar jadi dah keluar. sorg lagi asik amik cuti menjaga mak mertua sakit di hospital hingga menjejaskan perjalanan tadika/taska kerna guru yg mengganti hingga ke petang cuma cikgu 5 tahun sorg. dia pun tugasnya hanyalah guru saja. dan nasib baik rumahnya berdekatan jadi bolehla minta tolong jaga/memasak hingga jam 7 mlm. aku nanti pun tah rasa2 tak boleh datang ke sure aku pun cuti sama. jadi takde org nak tolong jaga budak2 kelas. jadi kali nih aku amik yg bujang supaya diorg boleh duduk di premis dan juga yg tak sambung belajar/tak apply mana2 kerja lain dalam masa terdekat. dalam erti kata lain jadi pekerja tetap lah, i hope.

perutku sekarang sudah menurun ke bawah. dan baby juga semakin bergerak aktif. kadang2 gerak perlahan. kadang2 berdetik2. kadang beralun besar macam ombak sampai senak perut ku rasa. amboi...tah ape yg disilatkan dalam perut tu pun aku tak tau. skang dah minggu ke-34. dup-dap-dup-dap sebab faris dulu lahir minggu 36 (which means lg 2 mg). walaupun due date aku hujung mei (max pregnancy=40 minggu). ape2 pun tunggu dan lihat sajalah. kalau baby ni nak bertahan sampai lepas 36 minggu hujung april nih, kita tunggu ajelah bulan mei besok. dan kalau aku pun boleh bertahan jugak...huhu!!

..er, baju baby banyak guna yg faris punya. tapi lupa sarung tangan/kaki dah bagi ke maryam. bedung/towel pun dah bagi. ok tak alasan nak kena beli baru nih, hahaha!!

No comments:

About this blog