Followers

Sunday, August 26, 2012

raya 2012

2012-kami beraya di kampung taiping. lepas dah lama tak pulang ke kampung. baby baru yg dah umur 3 bulan pun belum dapat lagi berjumpa ngan atuk opah. mak cakap..dah hari2 ada kat bangi sini, korang baliklah kampung, takpe. jadi ke taiping lah kami. abg amik cuti lama juga dalam 5 hari di sana. smpatlah berpuasa 2 hari dan shopping2 baju untuk adik2 dan mak.

kali nih sume ipar balik sama2 beraya di kamunting. abg sulung abg khairul dan keluarga, adik lelaki ke3 fildraus dan keluarga, adik perempuan ani dan keluarga, serta adik2 di bawah yg bertiga. jadinya di pagi raya berkumpul dapatlah mendengar tazkirah pendek dari ayahanda dan bonda, uhuk2! tazkirah serta luahan perasaan. hisy, tak suka betul bab2 leleh air mata nih.

anak beranak sume suka dapat main sama2. cucu2 atuk dan opah sume berenam. yg dapat main berlima lah. baby tak kira. anak abg khairul-kaisan sebaya ngan faris 3 tahun, anak alang fildraus dua orang. afrina 5 dan rayyan 2 dan anak ani-nabil 5. campur ngan faris riuh lah jadinya. main sekejap mesti ada gaduh2 nangis2. kalau anak masing2 bertambah sok? 10? waduhhh..gamatla rasa.

mak dan ayah

 lepas ni nak berjalan ngan kawan2 pulak. round satu bangi dan kajang. mana yg sempatlah. insyaallah gambar2 akan menyusul

About this blog