Followers

Thursday, September 22, 2011

syukur hamil lagi

lama ku menyepikan diri. rupa2nya ada sebab ye. dah dapat pengesahan dari doktor baru ku berani menulis di sini. alhamdulillah aku kembali peknen. ini kandungan yang ke-4. cuma diharap dapat menjadi anak yang ke-2. kerna ku pernah keguguran dua kali pada masa2 lalu. disebabkan history daku yg pernah gugur, maka aku pasti akan alert pada setiap bulan waktu haid. alhamdulillah waktu haid ku datang tetap dan jarang ada yang tidak tetap. malah ku rajin menulis di buku catatan setiap kali hari pertama haid datang.

minggu lepas ku telah kelewatan waktu haid. sehari..dua hari..tiga hari tak jugak datang2. ku dah rasa gerak hati. tak pernah ku lewat haid beberapa hari. sambil2 tu sempat juga ku masak2 lauk tengahari untuk kawan2ku datang makan, dan ikut juga mak ayah ke rawang berjalan raya. dalam tempoh 5 hari itu ku sudah rasa senak di bawah perut dan kepala mula rasa pusing. ku menunggu lagi untuk membuat pregnancy test sendiri minggu ini. alhamdulillah ini hasilnya..situasiku menyebabkan aku terpaksa alert dengan kelewatan haid kerna bimbang akan sebarang pergerakan yg merbahaya di awal kandungan memandangkan sejarah aku yg lalu. doktor juga bersetuju aku datang awal untuk pemeriksaan untuk pemberian ubat penguat kandungan dan supplement. alhamdulillah aku dah pun minggu ke-4+.. dan ku telah diberi mc 2 minggu sehinggalah ke apmt seterusnya. iya, aku meneruskan dengan datuk dr nor ashikin mokhtar. pakar o&g yg telah memeriksa dan menyambut kelahiran faris. kliniknya Primanora ada di taman tun. dan bakal melahirkan di hosp pantai. insyaallah dengan bantuan doc ku mampu untuk meneruskan kandungan. tapi rasa gentar jua untuk melalui fasa trimester pertama dimana ku mabuk muntah teruk, demam2, puasa, dan ku terpaksa dimasukkan air beberapa kali sepanjang bulan puasa 2008 dulu. faris lahir april 2009.

ku mula perasan faris lebih kuat merengek minggu lepas. ada saja yg tak kena yg remeh temeh pasti mengundang tangisnya suruh dukung dan dipujuk. macam tau2 saja..


kena sedut gas-batuk2 demam pula

About this blog