Followers

Wednesday, March 9, 2011

kawan kah itu namanya?

kawan ku ada di merata malaysia (kecuali sarawak). dulu mak selalu tanya.."kawan awak 2 org tu je ke?" refer pada dyla dan ude. takdelah. ada je kawan2 lain. kawan yg masih keep in touch, beberapa org dr sharifah rodziah, maahad hamidiah kajang. dr matriks kuala pilah dah tak bape contact. dr ukm slalu gak calling2 sms sume. mana2 member sama kolaj rahim kajai, member sama kelas marine sc. sume ade. yg dah pegi fly ke oversea pn kekadang masih bercontact. cuma yelah, 2 org tu je pengubat duka lara yg duduk dekat di bangi ni. boleh slalu lunch date kan. calling2...kita makan sana sini. senang je leh jumpa.

camne ek. susah nak cari kawan yg betul2 kawan. sebab aku pernah kena spesies kawan makan kawan ni. ada beberapa org kawan masa di ukm, nak pinjam duit. beriya2 kata penting adik nak guna la kawan nak pakai la. aku ni jenis cepat kesian kat org and lurus pulak iyakan aje ape alasan yg diorg bagi. aku pun bagila tapi takdela banyak. takat rm2/300 je. tapi jumlah tu kira banyak la buat student masih belajar kan. last2 baru dapat tau yg duit tu untuk hal lain dan untuk org lain. yg buat dek taknak bayar pun ade. buat2 lupa. sudahnya aku boikot kan diorg dr hadir ke majlis kawin aku, muahaahahahahaha! puas hati aku!

ade jugak kawan yg mukanya bermacam2. bermuka2. dulu masa kami di ukm kami jadi satu geng. geng cyber cafe di rahim kajai. geng kami yg menjaga dan menolong bisnes di cyber cafe sana. nak jadi cerita, geng kami terpecah dua sebab gaduh2 ni. ade kawan sorg ni memang baik ngan aku. pastu bila geng belah sana ade tak puas hati ngan kitorg, tup2 kawan ni nampak dia backing geng belah sana pulak. dia pulak macam ahli geng sana dan buat citer pasal kami. laaa..padahal tadi dia jugak yg kutuk kaw2 geng belah sana. inilah dia. camni ke nak buat kawan kan. aku yg lurus ni lah yg kesian. mati2 pecaya je ape kawan ni sorg buat. sudahnya? aku menjauhkan diri dari kawan yg sebegini.

nak berkawan sangat senang. tapi nak tau yg dalam hati nurani tu memang payah. yg betul2 ikhlas berkawan dengan kita. yg takde sikit2 nak pinjam duit suruh kita sara dia lepas tu ca-alif-but!! buat2 tak tau dengan kita. yg bukan kawan jenis tikam dari belakang, kawan yang makan kawan. kalau kawan yg boleh nasihat kita, bantu mana2 yg boleh itu takpe. yg talam 10 jenis muka tu yg aku tak suka sangat. rasa2 nak hempuk ngan dulang makan bagi sedas dua.

~nasib baik takde kawan makan kawan masa berboipren dulu kan. tidak kalu memang putus kawan la namanya~

4 comments:

Siti @ nurie said...

kwn dlm blog or online kkdg lg best,,..h e eh

farah hamirdin said...

puan siti, lama suda tak nampak d blog. fi fb saja ku nampak mu ye, hehe..

kawan tak jumpa muka ni memang la sedap. tapi bila nak jumpa sok alahai. malu2 la pulak ->ya, saya memang pemalu dengan org yg tak penah becakap, huahuahua!

fahuda.ude_8 said...

farah...
TQ sbb meng'glamor'kan nama aku kt blog ko...ngeh3...

~farra_~ said...

ahh...sudahla kau ude! aku saje je nak terbitkan nama ko tuh, huahuahua!!

About this blog