Followers

Tuesday, January 11, 2011

selamat bersalin

alhamdulillah selepas berkampung di hosp pantai dari ahad malam ke isnin akhirnya penantian kami yang berkampung di sini berakhir juga. isnin malam jam 10.16 malam yana telahpun selamat bersalin anak perempuan yang pertama. menangis juga kala ku rakam video saat baby dah keluar dan diletakkan ke perut yana. hoh..sungguh tacing sekali ye! tak dapat juga baby yana lahir pada tarikh 11.1.11, hehehe..10.1.11 pun oklah. rasa bangga juga pada yana kerna mampu menahan sakit bersalin hingga ke akhirnya. walaupun diberi suntikan penghilang sakit dan sedut gas tapi kalau sakit bersalin tu tetap juga rasa sakitnya. dengan isyarat dari mak suruh 'teran panjang'..'tarik napas'..'tunggu dulu'..akhirnya yana dapat juga melahirkan baby nya. syukur alhamdulillah.

gambar? nanti ye. ni guna laptop mak. aku kena upload gambar ke laptop ku dulu. nanti entri ini akan diedit kemudian ye.

lepas ni fasa penyusuan baby pulak kena ditempuh. lepas bersalin baby cam taknak hisap sangat. nak2 puting maknya leper. malam masa tido baby dalam dakapan maknya. adala dia hisap2 sikit BD. pagi ini banyak tido lepas doc check. dah pesan pada yana cuba lagi bf baby bila baby jaga. sebab aku nak balik nanti. mak pulak jaga. aku dah tepu di sini. ada nak buat beberapa urusan juga. aku akan menanti yana balik ke rumah besok. nak siap2 air kurma blended lah. nak start pam BD pun ye jugak sebab skang ni cuba2 picit masih lagi air jernih yg keluar. semoga allah mempermudahkan urusan penyusuan yana, insyaallah.

2 comments:

Azrina said...

Alhamdulillah Yana dah bersalin. Teringin nak pi ziarah huhu...

farah hamirdin said...

kak, boleh datang ke rumah. saya hargai ape2 nasihat yg nak diberi, huhu! emel sy untuk add/no phone.

About this blog