Followers

Wednesday, January 5, 2011

perjalanan baru

zubir suami yana baru saja tiba dari kedah. aku dan suami meredah pagi ke kl central amik dia yg naik ktmb. hari ni juga yana check-up di hosp, jadi aku bercuti kerja harini, nak bawak yana, zubir dan angkut faris skali ke pantai. mak dah ade plan ngan kirin. imah keja. kenala bawak si faris.

doc cakap yana bila2 masa sudah boleh bersalin. tapi jika masih belum keluar tanda perlu datang lagi minggu depan, minggu ke-39. sekarang minggu 38 baby masih selesa lagi dalam perut. yang tak selesa ku lihat yana yang makin mengah nak berjalan, nak makan, bergerak mahupun tidur. hmm..tengah bersiap2 nak jadi multi-tasking woman nih sebab nanti nak jadik confinement lady+urus tadika+buat tesis yang dah lama tak bersambung. sem ni reg untuk tesis sem ke2. tak siap2 jugak nampaknya kena 3 sem la nanti buat tesis. macam2 hal masa penghujung taun lepas yg membuatkan tesisku tak berjalan2. bahannya ada kutulis sikit2 amik dr artikel. cumanya belum siap untuk dihantar ke penyelia. aduhh..apa mahu ku kata padanya. harapan tahun baru ini ingin lebih konsisten masa buat tesis supaya cepat siap. perlu kan pengurusan masa yang lebih produktif.

untuk tahun baru ini, alhamdulillah aulad jasmin menerima lebih pelajar berbanding tahun lepas. tapi takdela ramai. kali ni kelas 6 tahun jadi padat dan kelas 5 tahun masih ada ruang. prinsipal kata jika ada yang ingin mendaftar terima saja dan jika ramai akan dibuka kelas lagi satu, memandangkan situasi sekarang yang tumbuh pesatnya tadika2 selang beberapa jalan saja di satu2 taman.

semoga semuanya akan berjalan lancar nanti, dengan izinMu Ya Allah.

2 comments:

Azrina said...

Gud luck farah jgn loqlaq heheeh. Nanti update bila yana dah bersalin.

farah hamirdin said...

hehe tq tq!

About this blog