Followers

Friday, June 8, 2012

catatan hari ke - 32

mencecah ke sebulan yang pertama usia adik. hari ini apmt adik ke hosp pantai. debar2 nak tau berapa berat adik. last cek up adik punya berat 3.1kg. so tadi timbang sudah naik ke 3.65kg. alhamdulillah. ukur lilit kepala adik dah tambah. tinggi adik pun dah tambah juga. dr kata ok sume ok u jangan risau, heh heh. dr cuma bagi krim untuk ruam2 muka adik yg kuning2 itu.

hari ini jumaat org sume sudah bersiap sedia untuk kenduri akikah besok. mak ngan kirin dah siapkan kek dan dadih. smalam diorg buat coklat keping yg ada gambar atas dia. tah ape-ke-nama gambar tuh. dora kot. aku order juga untuk dyla yg bertunang besok. tak dapat nak attend lah dyla. lagipun masih pantang lagi. majlis kat dalam rumah ni bolehla. abg pegi ke pasar beli barang2 mentah. ada lauk pauk yg masak sendiri. yg order lauk kambing rasanya.

ha, lupa pulak. tadi sekali ke klinik pakar telinga kat sg chua. aku punya telinga bengkak lagi. sebelah bengkak sebelah tersumbat. adehh..masalah sejak anak dara lagi. telinga aku asik gatal2 pastuh pantang ada cotton bud tulah nak mengorek je. tulah jadinya. dah kena mau 3/4 bulan insap jap pastu dah lupa bengkak balik. sedut balik. pegi tadi pun dr tu dah senyum2 tau yg aku nih slalu kena. last kena masa peknen adik masa 4 ke 5 bulan. skag nih insap lah jap.

okeh. tunggu majlis esok. gambar tunggu org lain kot. ank upload dlm lappy dia rosak pulak..

adik, umur sudah sebulan okeh!!

2 comments:

Cinta Misteri said...

Majlis aqiqah ngan potong jambul skali ke farah...? Wah, msti hapeningkn bila semua sedara mara brkumpul & gomol2 adik. CiM dh lama tk berbaby, rindu pulak nk berparam & brbengkung. Hehe..

~farra_~ said...

salam cinta..

majlis sederhana saja. jemput sedara mara dan jiran2.

About this blog