Followers

Saturday, December 18, 2010

kehilangan seorang teman

hari ketiga, faris dah mula kebah dari demam panas. yang tinggal cuma batuk yang belum baik, sementelah aku punya batuk pun tak reda2 lagi. semalam seharian duduk di bilik mengadap tv sambil melayan faris yang panas suhu badannya, dan asik muntah2 kala batuk. tak keruan kejap tengok anak yang sakit. ku tinggalkan kerja di jasmin kerana mengurus kan anak ini. tak dapat ku menghadap fb ku itu.

namun hari ini, bilamana ku punya waktu untuk ber fb, ku telah membaca status serta kiriman takziah dr sahabat dan taulan buat seorang rakan ini, rakanku jua, atas kembalinya ke rahmatullah seorang suami, nun jauh di uk sana. terkejut..terkesima sebentar. baru rakan ini mengirim pam susu yang ku order untuk yana. baru ku baca statusnya yg si suami memberi peransang atas kelicikan pesaing mencantas pelanggannya, tiba2 ku tahu suaminya telah tiada kerna sakit jantung. ku hanya mampun menelan liur..sungguh tak terkata. di saat rakan ini serta anaknya seorang jauh dr sanak saudara, telah kematian seorang suami yang menjadi penggayut dan tempat berteduh...takziah dari aku buatmu teman.

rakan ini ku kenal sejak dari kecik lagi. kami sama2 org bangi dan bersekolah rendah bersama di sini. ku temui dia kembali di fb dalam tahun lalu. sedang bersiap2 untuk berlepas ke uk sana atas urusan melanjutkan pelajaran. sedang berkira2 mahu menjual segala perabot yang ada. dia kini ku lihat menjadi seorang yg multi tasking, pelajar, bekerja sambilan, membuat bisnes online menjual barangan bayi dan barangan lain serta rajin memberi status masakan apa yang dimasaknya. rajin sungguh dia ini memasak pelbagai resipi. ku lihat dr situ serta segala komen2 memang dia, suami dan anak sangat rapat antara satu sama lain..mana mungkin hati ini mahu percaya akan wujudnya sebuah kehilangan...

aduh teman...bersabarlah wahai dikau. semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya. semoga ketenangan menjadi milikmu wahai teman..

~kepada mereka yang mahu melihat page nya di fb boleh click ke 'bebe maison'~

* please read her blog-http://www.meenyusuf.blogspot.com/*

No comments:

About this blog